Saksamaal puhus torm ümber presidendi jõulukuuse

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumesadu Berliinis.
Lumesadu Berliinis. Foto: SCANPIX

Saksamaad on torm Xaver tabanud nii lume kui üleujutustega, ent võimude kinnitustel on hullem suudetud siiski ära hoida.
 

Põhja Saksamaal kattis Hamburgi sadamat kuue meetri sügavune vesi – Elbe jõgi ajas üle kallaste ning ujutas muuhulgas üle ka ajaloolise kalaturu, edastas uudisteagentuur AFP.

Lapsed täna Saksamaal tormipiirkondades kooli minema ei pidanud, jõuluturud sulgesid oma kauplused ning lumises Berliinis puhusid tugevad tuuled ümber 13-meetrise jõulukuuse president Joachim Gaucki residentsi juures.

Saksa võimud kinnitasid siiski, et hullem on ära hoitud ning kahjustused ei lähene kuidagi 1962. aasta tulvavetele, mil hukkus 340 Saksamaa elanikku.

«Saksamaa hoidis täna hinge kinni ja vaatas tammide poole ning need pidasid vastu,» sõnas riigi põhjaosas asuva Schleswig-Holsteini liidumaa keskkonnaminister Robert Habeck.

Meteoroloogiateenistuse esindaja Christian Herold kinnitas, et ohtu nähti ette piisavalt vara, anti hoiatus ning valmistuti eesolevaks, mistõttu pole ka midagi katastroofilist juhtunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles