Ilves: maailm on kaotanud ühe humanismi sümboli

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nelson Mandela
Nelson Mandela Foto: SCANPIX

President Toomas Hendrik Ilves saatis kaastundekirja Lõuna-Aafrika Vabariigi riigipeale Jacob Zuma’le seoses Nelson Mandela surmaga.

«Maailm on kaotanud ühe suure headuse ja humanismi sümboli ning rahu, andestamise ja vastupanu ikooni; targa mehe; oma saatuse isanda ja oma hinge kapteni,» kirjutas Eesti riigipea, kasutades Nelson Mandelale 27-aastases vangistuses jõudu andnud William Ernest Henley sõnu luuletusest «Invictus».

President Ilves avaldas Eesti rahva ja iseenda nimel kaastunnet Lõuna-Aafrika rahvale ning väljendas veendumust, et Nelson Mandela, Lõuna-Aafrika Vabariigi esimese mustanahalise presidendi 1994-1999, eeskuju, mõtted ja veendumused jäävad meiega pikkadeks aastateks.

Lõuna-Aafrika Vabariigi esimene mustanahaline president ja apartheidivastase liikumise sümbol Nelson Mandela suri eile oma 96. eluaastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles