Kohus alustab jaanuaris Autorollo asjas sisulist menetlust

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OÜ Autorollo pankrotimenetlus Harju Maakohtus tänavu suvel.
OÜ Autorollo pankrotimenetlus Harju Maakohtus tänavu suvel. Foto: Liis Treimann / Postimees

Harju maakohus lõpetas täna Autorollo kohtuasja eelmenetluse ja loodab jaanuaris alustada sisulist arutamist, sealhulgas tunnistajate ülekuulamist.

Tänane istung toimus kinnisena delikaatsete isikuandmete ja pangakontode väljavõtetega seonduva arutamise ajal, ütles Harju maakohtu pressiesindaja Kristina Ots Postimehele.

«Pangakontode väljavõtetega seonduva osas kohus informatsiooni väljastada ei saa, kuid võib kinnitada, et kostjate Keit Pentus-Rosimannuse ja Rain Rosimannuse pangakontode väljavõtete esitamist ei ole keegi menetlusosalistest taotlenud ja neid ei ole ka kohtule esitatud,» lausus Ots.

Pärast kinnise osa lõppu jätkus istung täna avaliku istungina, kus arutati kolmandate isikute Tiit Pohla ja Janos Sillamaa taotlusi. Pohla ja Sillamaa on endiste OÜ Autorollo juhatuse liikmetena menetlusse kaasatud kolmandate isikutena kostjate poolel. Nad ise esitasid kohtule enne istungit taotluse kaasata nad hageja poolel. Nende taotluse lahendab kohus täiendavalt kirjaliku määrusega.

Kohus lahendas istungil ka muid poolte seni lahendamata taotlusi ja menetluslikke küsimusi.

Autorolli järgmine kohtustung toimub 22. jaanuaril.

Autorollo skandaal sai alguse eelmise aasta lõpus, kui selgus, et 2010. aastal pankrotti läinud transpordiettevõte OÜ Autorollo oli varast tühjaks kanditud. Keskkonnaministri isa Väino Pentus oli majandusbuumi ajal pangast laenatud raha abil ostnud ettevõtte kokku 11 miljoni krooniga. See oli umbes viis miljonit enam kui Autorollo reaalne väärtus.

Autorollo pankrotitoimkond esitas möödunud aasta detsembris Harju maakohtule ligi 500 000 euro suurise tsiviilhagi, teiste seas ka keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannuse ja tema abikaasa Rain Rosimannuse, samuti firma Roode&Partnerid ning advokaadibüroo MAQS vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles