Politsei tabas Läänemaal metallivargad

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseibuss
Politseibuss Foto: Postimees.ee

Politsei pidas kinni noormehed, keda kahtlustatakse teisipäeval, 11. mail Lääne maakonnas Kullamaa vallas Kastja külas toime pandud metallivarguses.

11. mai keskpäeval saabusid noormehed sõiduautoga Opel Calibra Kastaja küla talu hoovi, et laenata tuttavalt taluomanikult paati, kuid noormeestel ei õnnestunud talust kellegagi kontakti saada, vahendas PPA Lääna prefektuuri pressiesindaja.

Veendunud, et talu territooriumil kedagi ei viibi, otsustasid nad hoovilt kaasa võtta kaks suurt vaskradiaatorit. Noormeeste tegevus ei jäänud siiski märkamata ning sellest anti teada politseile.

Noormehed jõudsid varastatud esemetega sündmuskohalt lahkuda, kuid nähes saabuvat politseipatrulli jätsid nad sõiduki koos metalliga metsa alla ning põgenesid. Politseipatrull teisaldas sõiduki Haapsalu politseijaoskonna territooriumile ning täna pidas kinni ka varguses kahtlustatavad 25- ja 18-aastase noormehe, kelle suhtes on alustatud kriminaalmenetlust vargust käsitleva paragrahvi alusel. Menetlust juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.

Üht metallivarguses osalenut kahtlustatakse ka lähiminevikus toime pandud pangakaardi varguses. Noormees võttis deebetkaardiga kannatanu arvelduskontolt sularaha, mille eest ta soetas metalli transportimisel kasutatud sõiduki Opel Calibra.

Haapsalu kriminaalteenistuse vanema Ahti Oleski sõnul väga oluline, et inimesed nende lähikonnas toimuvatest kahtlastest isikutest ja toimingutest politseile teada annavad.

«Inimene ei tohi oma tervist või elu sündmustesse sekkumisega ohtu seada. Kui tekib kahtlus lähikonnas toimetajate õiguspärasuses, andke sellest teada numbril 110. Kitsastes majandusoludes sirutatakse kätt võõra vara järele rohkem, seetõttu on naabrite koostööd raske alahinnata. Samuti ei tasu oma vara jätta võõrastele silma alla ning näiteks metalli puhul tasub see ise kokkuostu ära viia. Õuealal olevad asjad võivad vargaid ahvatleda ka hoonetes ringi vaatama ning nii võib kahju kujuneda kordi suuremaks,» tuletab Olesk meelde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles