Riik toetab Eesti Punase Risti missiooni Filipiinidel 7000 euroga

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taifuunist räsitud linn Filipiinidel
Taifuunist räsitud linn Filipiinidel Foto: SCANPIX

Selle kuu alguses lähetas Eesti Punane Rist ühe vabatahtliku FIlipiinidele, et sealse katastroofi tagajärgedega tegeleda. Välisministeerium toetab seda missiooni 7000 euroga.

Alates detsembri algusest töötab Eesti Punase Risti vabatahtlik Filipiinidel Balangigas esmatasandi arstiabi osutavas keskuses. Ta viibib seal viis nädalat Soome Punase Risti meeskonna koosseisus ning välisministeerium toetab missiooni 7000 euroga.

Soome Punase Risti esmatasandi tervisekeskus alustas tegevust novembri lõpus ning teeb koostööd Rahvusvahelise Punase Risti Komiteega. Eesti vabatahtliku ülesanne on vastutada keskuse tehnilise toe tagamise eest.

Tervisekeskuse personal sõidab ringi ka läheduses olevates külades, et pakkuda abi võimalikult paljudele.
Balangigas ja selle lähiümbruses elab ligi 70 000 inimest.

Novembris abistas välisministeerium Filipiinide katastroofipiirkonnas olevaid lapsi ÜRO Lastefondi UNICEFi kaudu 100 000 euroga ja Rahvusvahelise Punase Risti Komitee kaudu 50 000 euroga.

Käesoleva aasta novembri alguses tabas Filipiinide Samari saart ja seejärel üle paari miljoni elanikuga Leyte saart üks kõigi aegade tugevaim taifuun. Võimude hinnangul mõjutas taifuun ligikaudu 4,3 miljoni inimese elu 36 provintsis. Kõige rohkem said kannatada Leyte pealinn Tacloban ja sellest kümne kilomeetri kaugusel samuti rannikul asuv Palo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles