Kohus konfiskeeris roolijoodikult auto

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju Maakohus
Harju Maakohus Foto: Stanislav Moshkov

Harju maakohus mõistis äsja jõustunud kohtulahendiga kriminaalkorras süüdi purjuspäi autot juhtinud mehe ning lisakaristusena konfiskeeris temalt kuriteo sooritamise vahendi ehk BMW sõiduauto.

Süüdistuse järgi juhtis 1967. aastal sündinud Liivo tänavu 31. oktoobri pärastlõunal Harjumaal Padise vallas oma BMWd purjuspäi. Kui korrakaitsjad ta Keila-Haapsalu maanteel kinni pidasid, tuvastati Liivol piisavalt suur joove, et tuli alustada kriminaaluurimine. Sealjuures selgus, et kohus oli meest samalaadse kuriteo eest karistanud alles tänavu mai keskel, määrates talle toona ligi neljakuulise tingimisi vangistuse kolmeaastase katseajaga.

Uue karistusotsusega määras kohus Liivole pooleaastase vangistuse, lisades sellele eelmise otsusega mõistetud karistuse. Vangi mehel siiski minna ei tulnud, kuna kohus asendas ligi aastase vangistusaja kohustusega teha 592 tunni ulatuses ühiskondlikult kasulikku tööd. Samas konfiskeeris kohus Liivolt 1994. aastal valmistatud kolmanda seeria BMW, ühtlasi võttis kohus Liivolt viieks kuuks mootorsõiduki juhtimisõiguse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles