Meedias enimmainitud riigikogu liige oli novembris Urmas Klaas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SA Kultuurileht nõukogu esimees Urmas Klaas.
SA Kultuurileht nõukogu esimees Urmas Klaas. Foto: Peeter Langovits

Eesti kirjutav meedia mainis novembris riigikogu liikmeist kõige sagedamini riigikogu Reformierakonna fraktsiooni liiget ja kultuurikomisjoni esimeest Urmas Klaasi, kellest ilmus kuu jooksul 214 uudist või artiklit.

BNSi Gruppi kuuluva ETA Monitooringu andmeil järgnes Klaasile Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) fraktsiooni liige ja rahanduskomisjoni esimees Sven Sester, keda meedia mainis 186 korral. Riigikogu spiikrit ja samuti IRLi kuuluvat Ene Ergmad mainis meedia 179 uudises või artiklis.

Reformierakonna fraktsiooni kuuluvat riigikogu majanduskomisjoni juhti Kaja Kallast mainis meedia 158, samuti Reformierakonna fraktsiooni kuuluvat Kristen Michalit 155, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esimeest ja fraktsioonijuhti Sven Mikserit 149, praeguseks oma koha Rein Langile vabastanud Reformierakonna fraktsiooni liiget Andrei Korobeinikut 120, SDE fraktsiooni aseesimeest Eiki Nestorit 106 ning reformierakondlasest riigikogu asespiikrit Laine Randjärve 105 korral.

Riigikogu Reformieakonna fraksiooni kuuluv põhiseaduskomisjoni esimees Rait Maruste ületas novembris uudisekünnise 89, Reformierakonna fraktsiooni aseesimees Valdo Randpere 85, Keskerakonna fraktsiooni juht Kadri Simson 82, SDE fraktsiooni kuuluv korruptsioonivastase erikomisjoni esimees Andres Anvelt 81, IRLi fraktsiooni kuuluv Juku-Kalle Raid 80, hiljuti SDEga liitunud fraktsioonitu Rainer Vakra 79, keskerakondlasest riigikogu aseesimees Jüri Ratas 77 ja IRLi fraktsiooni kuuluv sotsiaalkomisjoni esimees 76 korral.

SDE fraktsiooni liikmed Jaak Allik ja Jevgeni Ossinovski leidsid mainimist võrdselt 65, Reformieakonna fraktsiooni esimees Jaanus Tamkivi 64, Keskerakonna fraktsiooni liige ja partei peasekretär Priit Toobal ning Reformierakonna fraktsiooni kuuluv Tõnis Kõiv võrdselt 63 ja IRLi fraktsiooni liige Andres Herkel 60 uudises või artiklis.

Teised riigikogu liikmed leidsid oktoobris kirjutavas meedias mainimist vähem kui 60 korral.

ETA Monitooringu ülevaade kajastab eesti- ja venekeelses trükimeedias, uudisteagentuuris BNS ja suuremates võrguväljaannetes ilmunud uudiseid. Arvestatud ei ole linna-, linnaosa- ja vallalehtedes ilmunud artikleid, samuti ei kajasta ülevaade poliitikute mainimist televisioonis ja raadios.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles