ETV unistab uuest draamasarjast

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Allikmaa valiti eile rahvusringhäälingu juhiks.
Margus Allikmaa valiti eile rahvusringhäälingu juhiks. Foto: Raigo Pajula

Valitsuselt jalgpalli MMi ülekandeks 300 000 eurot saanud ERR peab keskenduma haridussaadetele, leiab ringhäälingu juht Margus Allikmaa.

Margus Allikmaa ütleb intervjuus, et ringhääling on ise süüdi, et on jätnud endast rikka asutuse mulje, käies kõikjal kohal ja tuues vaatajateni suurvõistlusi.

Mis see jalgpalli MMi ümber toimuv nüüd siis ikka oli? Peen raha väljapressimine?

Ei. Ma ei ole küll kordagi mõelnud, et rakendame väljapressimistaktikat. Meil oli tõsine probleem, kuidas tuleva aasta eelarve kokku saada, kui on kaks suurvõistlust – olümpia ja jalgpalli MM. Olime oma taotlused riigieelarvesse esitanud, nii nagu kord ette näeb, olime läbirääkimised pidanud rahandusministeeriumis, nagu kord ette näeb, olime oma positsioone selgitanud ja meile öeldi, et raha ei ole. Selge! Riigil raha lihtsalt ei ole! Kuna aastaid on olnud õhus teema, et jalgpalli ja teisi suurvõistlusi võiks näidata erakanalid, siis täpselt selle loogika järgi käitusime ja pakkusime erakanalitele. Me ei saa siin vahet teha, et üks on erakanal ja veel on Tallinna TV, kellega üldse ei arvesta. Loomulikult pakkusime neile. Otsus tehti pärast seda, kui Edgar Savisaar oli teatanud, et seda raha ei ole. Poliitikud mõistsid, et raha on juurde vaja, ja mina olen selle eest siiralt tänulik. See aitab meid tükk maad edasi minna.

Reaalselt pole te ju midagi ära maksnud?

Oleme võtnud nii-öelda laenu tuleva aasta eelarvest. Me ei saa seda raha kanda varasemate aastate kuluks, kui asi ise toimub teisel aastal. Me ei saanud näidata ettemaksena, mille oleme varem teinud varasema perioodi kuludena. Kõik kulud kokku on 650 000 eurot, sellest 50 000 oleme reaalselt ära maksnud. Kõik muu on järgmise aasta eelarve raha. 300 000 euro jaoks oleme nüüd saanud riigikogu katte peale, 300 000 tuleb meil enda organisatsioonist kokku kraapida.

On see reaalne?

Nüüd oleks juba piinlik öelda, et me ei saa hakkama. See ei ole kerge, aga kombineerime tükikese siit, tükikese sealt ja võib-olla õnnestub osa summast kanda üle 2015. aastasse ehk võtta laenu ületulevast aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles