Politsei pidi kakluse rahustamiseks kasutama tulirelva

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Püstol.
Püstol. Foto: Toomas Huik / Postimees

Pühapäeva öösel toimus Narvas baari juures kaklus, mille käigus rünnati kahte politseiametnikku. Politseid rünnanud mehed peeti kinni.

Kell 03.10 sai häirekeskus teate Narvas Partisani tänaval asuva baari ees toimuvast massikaklusest. Hetk hiljem teadet täpsustati ja anti teada, et kaklevad kaks inimest, kellest ühel võib olla nuga.

Sündmuskohale läinud kaks patrullpolitseinikku nägid, et baari ees oli kogunenud suurem seltskond inimesi. Politseiametnikke nähes üks inimestest eraldus massist, liikus politseinike poole ja solvas neid.

Mehe agressiivse käitumise pärast otsustasid politseinikud toimetada ta politseisõidukisse. Mees keeldus ja osutas ametnikele vastupanu. Meesterahva kinnipidamise ajal liikus baari ees olnud inimmass politseinike poole.

Inimesed politseiametnike korraldustele taganeda ei reageerinud. Turvalisuse kaalutlustel kutsuti välja täiendavad piirkonnas olevad patrullpolitseinikud. Kuna politseiametnike ümbritsev seltskond muutus järjest agressiivsemaks, otsustas üks ametnikest kasutada tulirelva ja tegi kolm hoiatuslasku õhku.

«Politseiametniku poolt teenistusrelva kasutamine näitab seda, et tegemist oli tõsise olukorraga. Olukorra muutis veelgi tõsisemaks see, et alkoholi tarvitanud ja agressiivselt meelestatud inimesed võivad suures grupis käituda ettearvamatult,» ütles Ida prefektuuri korrakaitsebüroo juht Veiko Randlaine.

Pärast hoiatuslaskude tegemist jätkasid kaks meest politseiametnike ründamist. Sündmuskohale tulnud täiendavad neli politseiametnikku aitasid rüseluse lõpetada. 25- ja 30-aastased mehed peeti kahtlustatavatena kinni ning paigutati arestimajja kainenema.

Täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks alustas Narva kriminaaltalitus kriminaalmenetluse karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb vägivalla kasutamist politseiametniku suhtes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles