Pomerants: miinimumpäevamäär on ajale jalgu jäänud

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Pomerants
Marko Pomerants Foto: Peeter Langovits

Riigikogu õiguskomisjoni esimees Marko Pomerants (IRL) ütles karistusseadustiku muutmise eelnõud kommenteerides, et rahaliste karistuse miinimumpäevamäär on ajale jalgu jäänud.

«Mina olen kindel, et eelnõu võetakse järgmisel aastal seadusena vastu,» ütles Pomerants eelnõu kohta, millega tunnistatakse kehtetuks 48 kuriteokoosseisu ja muudetakse 200 sõnastust.

Ta põhjendas, et eelnõu üle käiv diskussioon on olnud põhjalik ja arvesse on võetud erinevate osapoolte seisukohti. «Seda eelnõu hakkab menetlema õiguskomisjon ja komisjonipoolse menetleja kohale on esmakordselt selle koosseisu ajaloos konkurents,» tõdes Pomerants.

Muuhulgas tõstetakse eelnõuga rahaliste karistuste määrasid kolm korda (miinimumpäevamäära summa tõuseb 3,2 eurolt 10 eurole) ning Pomerantsi hinnangul on aeg selleks ammu küps.

«Täna on kehtiv miinimumpäevamäär ammuilma elule jalgu jäänud. Kuna inflatsioon, kasvõi väike, on ka lähiaastatel jätkuv, siis algab «odavnemine» ka planeeritavate päevamäärade puhul. Muide tegemist on väljaminekuga, mida enamasti on võimalik vältida, olles seaduskuulekas kodanik,» leidis ta.

Valitsus andis karistusseadustiku muudatuste eelnõule rohelise tule eelmisel neljapäeval, järgmisena jõuab see riigikogu õiguskomisjoni lauale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles