Kalle Klandorf peab presidendi pressiesindajat endiseks KGB agendiks

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Klandorf.
Kalle Klandorf. Foto: Peeter Langovits

Endine miilitsatöötaja ja tipp-politseinik Kalle Klandorf annab välja mälestusteraamatu «Jälitaja ja jälitatav», milles väidab, et endine ajakirjanik ja praegune presidendi pressiesindaja Toomas Sildam oli KGB agent

Andmeid Toomas Sildami seotusest KGB-ga kaitsepolitsei ei avalda, sest Eestis kehtib seadus, et kui KGB töötaja on end ise üles andnud, siis on see teave edaspidi riigisaladus, vahendas Reporter.ee.

Klandorf on Sildami vastu esitatud süüdistuses kindel ega kavatse sellest taganeda. "Põhineb see kõik dokumentidel. Kui keegi muretseb, et seal on midagi valet, siis üldjuhul on mul nende kohta kõik dokumendid olemas," rääkis Klandorf.

Tema andmetel värbas Sildami KGB kaastööliseks nõukogude julgeolekuohvitser Gennadi Agrov.

Tallinna munitsipaalpolitsei peadirektori Kaimo Järviku sõnul töötas endine KGB ohvitser viis aastat Tallinna transpordiametis ning tagatipuks oli Agrov veel mõned kuud tagasi mupo inspektor, kellel muuhulgas olid ka kohtuvälise menetleja õigused.

Järviku sõnul lahkus Agrov mupo ridadest omal soovil ning rohkem ei tea ta mehest midagi.

Sildam Reporteri telefonikõnedele ei vastanud, saatis vaid sõnumi, et viibib koosolekul.

Eesti Ekspressile rääkis Sildam, et tema vastu esitatud süüdistused on absurdsed. Sildam peab seda hoopis Klandorfi isiklikuks kättemaksuks, sest 1992. aastal ajakirjanikuna töötades kirjutas Sildam artikli sellest, kuidas eriteenistuses töötanud Klandorfi mõned alluvad vägivallatsesid. See kirjutis tõi Sildami sõnul kaasa prokuratuuri uurimise ja Klandorfi pikaajalise viha tema vastu.

Esimest korda rääkis Klandorf Sildami seotusest KGB-ga juba 1992. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles