Tunnistaja: kapteni põgenedes oli Costa Concordial veel sadu inimesi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Costa Concordia vrakile ja selle ülestõstmiseks ettevalmistusi tegevatele alustele augustis.
Vaade Costa Concordia vrakile ja selle ülestõstmiseks ettevalmistusi tegevatele alustele augustis. Foto: ALESSANDRO BIANCHI/REUTERS

taalia rannavalveametnik tunnistas täna kohtus, et kui karile sõitnud luksuslaeva Costa Concordia kapten Francesco Schettino laevalt päästepaadiga põgenes, oli alusel veel sadu inimesi.
 


Rannavalve kaptenist Gregorio De Falco, kes korduvalt nõudis kaptenilt laeva naasmist, sai õnnetuse järel Itaalias rahvuskangelane. Esmaspäeval Grosseto kohtus tunnistusi andes ütles De Falco, et kuigi kapteni sõnul oli laevas veel kümmekond inimest, oli tegelikult pardal veel sadu hädalisi.

Kapten Schettinot süüdistatakse 32 inimese tapmises, laevaõnnetuse põhjustamises, rannavalve eksitamises päästeoperatsiooni ajal ja laeva hülgamises.

Hiigelsuur luksuslaev, mille pardal oli 4229 inimest, sõitis 2012. aasta 13. jaanuaril Itaalia läänerannikul Giglio saare lähedal karile, õnnetuses sai surma 32 inimest. Sajad inimesed olid sunnitud jääkülma vette hüppama, sest päästeparvi ei õnnestunud vette lasta.

Väidetavalt sõitis Costa Concordia karile seetõttu, et kapten muutis kurssi, sest tahtis saare lähedal nn tervitamismanöövrit teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles