Venemaa kavandatav amnestia võib puudutada ka Pussy Rioti liikmeid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad nõudsid möödunud kuul Pussy Rioti vabastamist Quirinale presidendipalee eest, kus toimus Vladimir Putini ja Itaalia presidendi Giorgio Napolitano kohtumine.
Meeleavaldajad nõudsid möödunud kuul Pussy Rioti vabastamist Quirinale presidendipalee eest, kus toimus Vladimir Putini ja Itaalia presidendi Giorgio Napolitano kohtumine. Foto: SCANPIX

Venemaa põhiseaduse 20. aastapäevale pühendatud amnestiat võidakse rakendada ka punkansambli Pussy Riot liikmete Nadežda Tolokonnikova ja Maria Aljohhina suhtes, kirjutas täna ajaleht Izvestija eelnõu selgituskirjale viidates.

Samuti võib see puudutada ka mitmeid nõndanimetatud Bolotnaja väljaku kohtuasja osalisi ja keskkonnaorganisatsiooni Greenpeace aktiviste.

Eelnõu selgituskirjas on öeldud, et amnestiat rakendatakse naistele, kellel on väikesed lapsed, ning huligaansuses süüdi mõistetud isikutele.

Kavas on ka armu anda massimeeleavaldustes osalenud isikutele.

Samas ei hõlma amnestia ajalehe andmeil naftakontserni Jukos endisi juhte Mihhail Hodorkovskit ja Platon Lebedevi ning opositsiooniliidrit Aleksei Navalnõid.

Vene president Vladimir Putin esitas täna amnestiaeelnõu parlamendile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles