Paet: Euroopa Liit tegi Ukraina osas mitu viga

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet
Urmas Paet Foto: Peeter Langovits

Välisminister Urmas Paeti hinnangul tegi Euroopa Liit mitu viga seoses Ukraina võimaliku liitumisega assotsiatsiooni- ja vabakaubandusleppega.

«Kõigepealt eeldus, et Ukraina on igal juhul valmis assotsiatsiooni- ja vabakaubandusleppe sõlmima, selgelt alahinnati siin ka Venemaa käitumist ja survet, muidugi ka praeguse Ukraina juhtkonna võimalikku kirge Euroopa Liidu suunas liikuda,» rääkis Paet ETV saatele «Välisilm», vahendas ERR Uudised.

Euroopa stabiilsuse, julgeoleku ja heaolu huvides oleks Paeti hinnangul see, et Ukraina määratleks ennast selgelt Euroopa ruumis olevaks, samas on ministri sõnul raske öelda, kas Ukraina juhtkond oma meelt muudab.

«Vastasseis süveneb iga päevaga, lähinädalad on kindlasti määravad, kuidas juhtkond on valmis opositsiooni ja tsiviilühiskonnaga valmis dialoogi astuma, kui Ukraina kavatseb Venemaaga ikkagi teha siduvaid lepinguid, siis kõik muud valikud muutuvad veelgi raskemaks,» selgitas ta.

«Need kuus riiki, kes idapartnerlusprogrammis osalevad, on algusest peale olnud väga erinevad ja nüüd, kui on justkui vahejoon Vilniuse tippkohtumisega vahele tõmmatud, on nende kuue riigi erinevused veelgi selgemalt esil,» rääkis Paet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles