Kalevi pataljoni allohvitseride lõpurännakut saab veebis jälgida

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nooremallohvitseride kursuse lõpurännak.
Nooremallohvitseride kursuse lõpurännak. Foto: www.mil.ee

Sel nädalal läbivad Kalevi jalaväepataljoni nooremallohvitseride kursuse ajateenijad kolmepäevase lõpurännaku, mis fikseeritakse kümne ajateenija rakmetaskusse paigaldatud GPS-saatjaga.

«Iga jagu on varustatud positsioneerimisseadmega, allüksuste tegevus on ekraanilt jälgitav kogu 150-kilomeetrise rännaku jooksul,» ütles Kalevi jalaväepataljoni nooremallohvitseride kursuse läbiviija leitnant Ivo Peets.

Positsioneerimisseadmete kasutamine on pilootprojekt, mille tõhusust hinnatakse rännaku järel. «Tänu paremale ülevaatele väljal toimuvast saame tulevastele allohvitseridele anda senisest parema tagasiside nende tegevuse kohta ning aidata neil mõista oma rolli suures pildis,» ütles Peets.

Rännakust umbes pool läbitakse soomukitel ning pool jalgsi. Esimesel kahel päeval harjutatakse taktikalisi tegevusi - kiirrünnakut, varitsust, objektiluuret ning lahingolukorras esmaabi andmist, kolmandal päeval keskendutakse meeskondlikele tegevustele.

Lõpurännak lõpeb 12. detsembri südaööl Kohtla-Järvel Vabadussõja Järve lahingu mälestusmärgi juures. Kokku osaleb rännakul 70 ajateenijat.

Vaata meeskondade edenemist siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles