Ajaleht: Simm mängis olulist rolli ka Vene küberrünnakutes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Herman Simm
Herman Simm Foto: prokuratuur

NATO eksperdid on oma salaettekandes jõudnud järeldusele, et 2007. aastal Eestit tabanud küberrünnakutes mängis olulist rolli Vene luure heaks töötanud Herman Simm.

Saksa ajakirja Der Spiegel andmeil huvitus Vene luure enim krüpteerimistehnika saladustest ja Simm suutis oma peremeestele hankida sellises koguses informatsiooni, et see paljastas vastasele NATO kõige haavatavamad kohad ja nõrgendas organisatsiooni vastupanuvõimet küberrünnakutele, vahendab Õhtuleht.

«Elektrooniline turmtuli, mis 2007. aastal Eesti kolmeks nädalaks praktiliselt halvas, on selle hirmuäratavaks tõestuseks,» märgib Saksa nädalakiri.

Simmi suurimaks teeneks Vene luure ees peavad NATO eksperdid aga seda, et tema kätte usaldati NATO vastu tegutsevate tuvastatud ja oletatavate Vene spioonide ning topeltagentide nimekiri, mille Simm venelastele andis.

NATO ekspertide hinnangul kahjustab see reetmine liitlasriike tugevalt teadmata aja vältel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles