Albright: Eesti on demokraatlike väärtuse vallas maailma üks liidreid

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika Ühendriikide endise riigisekretäri Madeleine Albrighti ja president Toomas Hendrik Ilvese videopöördumine.
Ameerika Ühendriikide endise riigisekretäri Madeleine Albrighti ja president Toomas Hendrik Ilvese videopöördumine. Foto: Eesti Inimõiguste Keskus / ekraanitõmmis

Ameerika Ühendriikide endine riigisekretär Madeleine Albright ütles täna õhtul koos president Toomas Hendrik Ilvesega Tallinnas toimuvale inimõiguste aastakonverentsile tehtud videopöördumises, et Eesti on inimõiguste vallas maailma üks liidreid.

Albright lausus, et Eestil on märkimisväärne ajalugu ning lisaks Euroopa Liidu ja NATOga ühinemisele on Eestist kujunenud maailmas üks liidreid mitte ainult e-riigi, vaid ka demokraatlike väärtuste kaitsmise vallas.

Ilves ja Albright rõhutasid, et ühinemisvabadus ja avatud arutelu on inimõiguste ning demokraatia üks põhialuseid.

Albrighti sõnul üritavad autoritaarsed režiimid hoida inimesi lahus, et nad ei saaks ühiste vaadete alusel ühineda ja vaba diskussiooni arendada.

Ka president Toomas Hendrik Ilves märkis, et autoritaarsed režiimid ei saa taluda vaba diskussiooni, mis kujutab sellise režiimi eksistentsile ohtu.

Täna Tallinnas toimunud inimõiguste aastakonverentsi nimetus on «Inimõigused ja ühinemisvabadus».

President Toomas Hendrik Ilves on praegu Ameerika Ühendriikides Washingtonis, et võtta vastu demokraatlikku arengut toetava mõttekoja NDI (National Democratic Institute) auhind innovaatilise kodanikuühiskonna arendamise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles