Tšehhi peaministri vandumine jõudis raadiokuulajate kõrvu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšehhi peaminister Jiří Rusnok
Tšehhi peaminister Jiří Rusnok Foto: SCANPIX

Tšehhi peaminister Jiří Rusnok palus vabandus ebakohase sõnakasutuse pärast, mis kogemata Tšehhi raadio kaudu kuulajateni jõudis.

Tšehhi raadio tegi ülekande parlamendi istungilt, kus peaministri ja kaitseministri vaheline eravestlus talletus lahti olnud mikrofoni tõttu lindile, edastab Daily Mail.


Kaitseminister Vlastimil Picek ütles Rusnokile, et tema peaks esindama Tšehhi Vabariiki Lõuna-Aafrika Vabariigi endise presidendi Nelson Mandela matusel, kuna presidendi põlvevigastus takistab tal sõita.

Rusnok reageeris sellel vandumisega.

«Kurat võtaks, kas ma tõesti pean sinna minema,» lausus peaminister lõpetuseks.

Peaminister sõnas kaitseministrile, et tal on hoopis teised asjad plaanid ning reis Lõuna-Aafrika Vabariiki kestaks liiga pikalt.

Peaministri sõnakasutusest ja suhtumisest sai Tšehhi meedias peamine teema.

Rusnok saatis pärast skandaali puhkemist avalikkusele teate: «Palun oma sõnade pärast vabandust. Ma ei oleks tohtinud ebatsensuurseid väljendeid kasutada, kuna jutt käis Nelson Mandela matusest,» selgitas peaminister.

Ruson selgitas, et enne jõule kiirel ajal oli tal raske leida oma päevakavas vaba aega, et kaugele reisida.

Peaminister siiski kinnitas, et ta esindab Tšehhi Vabariiki Mandela matusel 15. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles