Tunnistajate ähvardamise kahtlus tegi kohtuistungi kinniseks

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohus.
Kohus. Foto: Lauri Kulpsoo

Kohus kuulutas eile protsessi elule ohtliku tervisekahjustuse tekitamises süüdistatavate Janek Toompuu (39) ja Egert Oeselgi (33) üle seoses tunnistajate väidetava ähvardamisega osaliselt kinniseks.

Taotluse protsess kuni kohtulike vaidluste arutamiseni kinniseks kuulutada esitas kohtule ringkonnaprokurör Svetlana Maripuu, kirjutab Meie Maa.

Prokuröri sõnul on tundmatud isikud väidetavalt ähvardanud tunnistajaid, kui nad ei anna ütlusi süüdistatava Janek Toompuu kasuks. Laekunud info kontrollimiseks alustati antud asja kohta 5. novembril eraldi kriminaalmenetlus.

Tunnistaja suhtes vägivalla toimepanemise eest, et takistada teda täitmast oma kohustusi või teostamast oma õigusi kriminaalmenetluses või maksta talle kätte tema õiguspärase tegevuse eest kriminaalmenetluses, näeb seadus süüdimõistmisel ette rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistuse.

Toompuu esitas küsimusi

Süüdistatav Janek Toompuu tahtis eile kohtus teada, kes millega ja kuidas ähvardas, sest seda taotlusest ei selgunud. «Saladus?» küsis Toompuu eile kohtus.

Teine kohtule esitatud taotlus puudutas kannatanule seoses tema tervisliku seisundiga tugiisiku määramist kohtuistungi ajaks. «Kui ta käib mööda ilma laiamas ja mõõgaga vehkimas, siis ei ole tugiisikut vaja, aga nüüd on,» protestis Toompuu. Kohtunik kutsus süüdistatava korrale ja palus mitte vastu vaielda.

Kohus rahuldas mõlemad taotlused ja kuulutas istungid kannatanu eraelu kaitseks ning õigusemõistmise huvide tagamiseks kohtuliku uurimise osas kinniseks kuni kohtulike vaidlusteni. Kohtulikud vaidlused, mis on avalikud, algavad plaani järgi 17. detsembril.

Janek Toompuud ja Egert Oeselgi süüdistatakse selles, et nad tungisid 7. aprillil Kuressaares asuvas korteris mehele kallale ja tekitasid talle peksmisega eluohtlikud tervisekahjustused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles