Paet mõistis hukka Ukraina võimude vägivalla oma kodanike vastu

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet
Urmas Paet Foto: Liis Treimann / Postimees

Välisminister Urmas Paet mõistis teravalt hukka Ukraina võimude otsuse kasutada Kiievis taas rahumeelsete meeleavaldajate vastu vägivalda.

Paet rõhutas, et Ukraina valitsus peab lõpetama vägivalla kasutamise oma inimeste vastu.

«Rahumeelsete meeleavaldajate öö varjus vägivaldne laialiajamine erivägede poolt on vastuvõetamatu ja see õõnestab sügavalt usaldust. Selline tegutsemine on väga kaugel demokraatia põhimõtetest,» ütles ta.

Paeti sõnul tuleb Ukraina võimudel edaspidi hoiduda igasugusest vägivallast meeleavaldajate vastu.

Välisministri sõnul on Ukrainal poliitilise kriisi lahendamiseks oluline kiiresti taastada dialoog riigi tuleviku üle ning kaasata kõik osalised tekkinud olukorrale lahenduse leidmiseks. «Ukraina valitsusel tuleb riigi tuleviku kujundamisel võtta arvesse oma rahva soove,» lausus Paet.

Ta kinnitas, et Eesti on alati toetanud Ukraina teed Euroopa Liidu suunas ning teeb seda ka edasi.

«Soovime, et lähitulevikus oleks Ukraina valmis allkirjastama assotsiatsioonilepingu Euroopa Liiduga, mis sisaldaks ka vabakaubandusala loomist,» lisas ta. Samuti peab Paet oluliseks Euroopa Liidu ja Ukraina viisavabadust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles