Läti seadusandja: Ukraina olukord on muutunud rahvuskatastroofiks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine lapsega täna Kiievi kesklinnas.
Naine lapsega täna Kiievi kesklinnas. Foto: SCANPIX

Olukord Ukrainas on muutunud rahvuslikuks katastroofiks, mis tuleb lahendada läbirääkimistega, ütles Läti parlamendi väliskomisjoni esimees Ojārs Ēriks Kalniņš täna BNSile.

«Kahjuks on Ukraina valitsuse ja rahva vastasseis murtud eurointegratsiooni lubaduse pärast muutunud kogu rahva katastroofiks,» ütles Läti parlamendiliige ja tõdes, et ukrainlaste pettumus on mõistetav, sest neile lubati, et valitsus allkirjastab Vilniuse tippkohtumisel assotsiatsioonileppe Euroopa Liiduga.

End valitsuse poolt petetuna tundvad inimesed tulid tänavatele rahulolematust väljendama, kuid Ukraina võimud otsustasid nende kallal jõudu tarvitada, mis ei olnud tark ega õigustatud, jätkas Kalniņš.

Ta kirjutas täna koos Euroopa Liidu ja atlandiüleste partneritega alla avaldusele, milles nõutakse Ukraina valitsuselt meeleavaldajate vastu jõu kasutamisest loobumist.

Ukraina siseminister Vitali Zahhartšenko on pärast eile aset leidnud vahejuhtumeid lubanud, et võimud rahumeelsete meeleavaldajate vastu jõudu ei kasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles