Aaviksoo: loodetavasti julgeolekukoostöö Venemaaga paraneb

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aaviksoo
Jaak Aaviksoo Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kaitseminister Jaak Aaviksoo avaldas täna Riias Balti kaitsepoliitika assambleel lootust, et NATO ja Venemaa ühine julgeolekuriskide analüüs annab uusi võimalusi julgeolekukoostööks.

«Eesti ja teiste Balti riikide, aga ka kogu Põhja-Euroopa julgeolek on kindlam kui kunagi varem ajaloos, mida kindlustab eelkõige meie integreeritus erinevatesse rahvusvahelistesse julgeolekustruktuuridesse alates ÜRO-st ja OSCE-st NATO ja Euroopa Liiduni,» rääkis Aaviksoo assambleel.

«On lootus, et käivitunud NATO ja Venemaa ühine julgeolekuriskide analüüs näitab kindlasti ka uusi võimalusi julgeolekukoostööks ja vastastikkuse usalduse kasvuks, vähendades seeläbi NATO ja selle hulgas Kesk- ja Ida -Euroopa riikide käsitlemist vaenuliku jõuna,» jätkas ta.

Kaitseministri sõnul on Eesti, aga samamoodi ka Läti ja Leedu koos teiste Euroopa riikidega eluliselt huvitatud, et tuleksime toime kasvavate demograafiliste pingete, terrorismi ja massihävitusrelvade kontrollimatu leviku ohuga lähiriikides.

«Balti regiooni julgeolekuväljakutsed on üldiselt väga sarnased ning seetõttu on oluline ühiselt arutleda meie julgeolekuolukorra üle ja leida ühine poliitika ohtudega toimetulemiseks,» kinnitas Aaviksoo.

Balti Kaitsepoliitika Assamblee eesmärgiks on koos Balti riikide juhtivpoliitikutega välja tuua meie regiooni julgeolekut puudutavad olulisemad ohud ja nende võimalikud lahendused, samuti koguda värskeid ideid tänapäeva maailma uute ohtudega võitlemiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles