Jeruusalemm võitleb haruldaselt visa lumetormiga

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeruusalemmas sadas maha ligi pool meetrit lund
Jeruusalemmas sadas maha ligi pool meetrit lund Foto: SCANPIX

Jeruusalemma tabas viimaste aastate tugevam lumetorm. Linnapea kutsus olukorra lahendamiseks appi sõjaväge, kes abistaks lumme kinni jäänud autojuhte.

«Me võitleme haruldaselt metsiku tormiga,» teatas linnapea Nir Barkat tänases avalduses. Linnas oli maha sadanud lumekiht umbes 37 sentimeetri paksune,  Jeruusalemmast väljaspool olid hanged aga veelgi kõrgemad.

Suuremad Jeruusalemma viivad teed olid täna suletud ning politsei manitses autojuhte teekonda merepinnast 795 meetri kõrgusel asuvasse linna mitte ette võtma.

Kui päevaks lubatakse piirkonnas paari soojakraadiga ilma, siis öösel langeb õhutemperatuur ilmaennustuse kohaselt alla nulli. Eile alanud lumetorm arvatakse jätkuvat homseni.

Linnas olid suletud ka kõik koolid ning tänavad olid inimestest tühjad, järgides võimude kojujäämise soovitusi.

«Me oleme Jeruusalemma elanikel palunud autodega mitte sõita, kui neil ei ole just nelikveolisi sõidukeid,» sõnas AFPle politsei pressiesindaja Micky Rosenfeld. Ta lisas, et keskhommikuks oli politsei saanud abipalve juba 1500 autojuhilt, kes olid linnas ja sinna viivatel teedel lumme kinni jäänud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles