Üle 600 ajateenija tõotas ustavust Eesti Vabariigile

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahipataljoni ajateenijad
Vahipataljoni ajateenijad Foto: Kaitseväe peastaap

Täna hommikul andsid Tallinnas Jüriöö pargis traditsioonilisel pidulikul rivistusel kaitseväelase truudusetõotuse 146 äsja sõduri baaskursuse lõpetanud Vahipataljoni ajateenijat.

Kirde kaitseringkonnas andis truudusetõotuse 471, Kalevi jalaväepataljonis 90 ja logistikapataljonis 46 oktoobris teenistust alustanud sõdurit.

Vahipataljoni ülema major Kaido Sirmani sõnul kinnitasid ajateenijad täna antud tõotusega, et võtavad Eesti riigi vabaduse hoidmist ja kaitsmist väga tõsiselt. «Värskelt antud tõotus ei ole pelgalt kinnitus sõduri baasväljaõppe läbimisest, vaid seob teid Eesti iseseisvuse ja vabaduse kaitsmisega kogu eluks,» ütles major Sirman oma kõnes.

Vahipataljoni ajateenija reamees Matis Leima sõnul peab iga Eesti kodanik austama nii oma rahvast kui riiki ning ajateenistuse läbima. «Arvan, et iga noormees peab oma riiki teenima, et kaitsta oma riiki, rahvast ja vabadust.»

Täna kaitseväelase truuduse andnud ajateenijad alustasid teenistust oktoobris. Sõduri baaskursuse jooksul omandasid ajateenijad teadmisi erinevatest relvadest, meditsiinist, sidetehnikast, seadusandlusest ja üksikvõitleja oskustest. Lisaks tuleb neil läbida nii metsalaagrid kui ka rännakud.

Pärast baaskursust ja truudusetõotuse andmist jätkavad sõdurid teenistust eriala- ja allüksuse väljaõppes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles