Eesti president Sotši olümpiale ei sõida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves.
President Toomas Hendrik Ilves. Foto: Liis Treimann

Eesti president Toomas Hendrik Ilves tuleva aasta 7.-23. veebruaril Venemaal Sotšis toimuvatele taliolümpiamängudele tiheda ajagraafiku tõttu ei sõida, kuigi sai selleks Eesti Olümpiakomiteelt (EOK) kutse.

«EOK edastas juba kevadel Rahvusvahelise Olümpiakomitee ettepanekud presidendile, peaministrile ja spordi eest vastutavale kultuuriministrile osalemaks Sotši taliolümpiamängudel,» ütles EOK peasekretär Siim Sukles BNSile.

«Tänase päeva seisuga on avamisele tulemas Andrus Ansip, president loobus tiheda ajagraafiku tõttu,» ütles Sukles. «Seoses kultuuriministri vahetumisega oleme edastanud kutse ka uuele ministrile osalemaks olümpiamängudel,» lisas ta.

Läti president Andris Bērziņš osaleb 7. veebruaril Sotši taliolümpiamängude avatseremoonial, ütles riigipea pressiesindaja Liga Krapane neljapäeval BNSile.

Läti Olümpiakomitee (LOC) on esitanud presidendile, peaministrile ning haridus- ja teadusministrile ametliku kutse liituda Sotši taliolümpiamängudele sõitva delegatsiooniga.

LOCi esindaja Martins Malmeistarsi sõnul puudub selgus peaministri ja haridus- ja teadusministri osalemise küsimuses, sest praegu pole selge, kes veebruaris neid ametikohti täidavad.

BNSile öeldi presidendi kantseleist, et Bērziņši abikaasa ei kavatse Sotši sõita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles