Tšurkin: Vene diplomaatidega seotud intsident USAs oli provokatsioon

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene suursaadik ÜROs Vitali Tšurkin.
Vene suursaadik ÜROs Vitali Tšurkin. Foto: SCANPIX

Moskvas korrigeeritakse suhtumist Vene-USA suhetesse seoses Ameerika Ühendriikide reaktsiooniga Washingtonis ja New Yorgis töötanud Vene diplomaatidega seotud intsidenti, kinnitas Venemaa suursaadik ÜROs Vitali Tšurkin.

«Loomulikult ei saa me minna juhtunust mööda ega teha nägu, nagu poleks pärast sellist provokatsiooni, kus meie diplomaate süüdistati New Yorgis jumal teab milles, mitte midagi juhtunud,» rääkis ta telekanalile Rossija24.

Tšurkin tunnistas, et see oli loomulikult väga ebameeldiv.

Diplomaat lubas, et Venemaa viib oma käitumise vastavusse ameeriklaste omaga, et USA ei arvaks, et võib teha mida tahab ja seda ilma koostööd kahjustamata.

USA ametivõimud esitasid süüdistuse kelmuses 25 Vene diplomaadile ja nende abikaasadele, keda on kokku 24. See sai teatavaks 5. detsembril. Uurijate väitel said süüdistatavad tervisekindlustuse programmist Medicaid, mis on mõeldud vaestele inimestele, materiaalset abi.

Oletuste järgi said nad aastatel 2004-2013 pettuse teel 500 000 dollarit.

Samas esitasid diplomaadid ametivõimudele võltsitud palgatõendeid, näidates oma perekondade sissetulekuid tegelikkusest oluliselt väiksematena.

Prokuratuuri arvutuste järgi ulatub üheksa aasta jooksul põhjustatud kahju kogumaht 1,5 miljoni dollarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles