Nõva vallavolikogu umbusaldab nädal tagasi valitud vallavanemat

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõva vallavolikogu liikmed Oru vallamajas liitumiskoosolekul. Esiplaanil reformierakondlane Peeter Kallas.
Nõva vallavolikogu liikmed Oru vallamajas liitumiskoosolekul. Esiplaanil reformierakondlane Peeter Kallas. Foto: Eduard Laur

Nõva uus vallavanem, 30 aastat kohapeal elanud Tõnu Raag sai ametis olla nädala, sest neljapäeval algatas volikogu tema vastu umbusaldusavalduse.

5. detsembril valisid volinikud Raagi vallavanemaks nelja poolthäälega seitsmest. Täpselt nädal aega hiljem, 12. detsembril umbusaldas Raagi samuti neli volinikku, kolm olid tema jätkamise poolt, kirjutab Lääne Elu.

Nõva vallavolikogu esimees Peeter Kallas ütles, et Raagi valimine vallavanemaks oli tööõnnetus, sest üks volinik eksis ja hääletas kogemata vale kandidaadi poolt. Seega oli tema sõnul umbusalduse avaldamine seda arvestades asjaolude loogiline käik.

«Informeerisime Raagi tekkinud olukorrast läinud nädalal ja ei soovinud asjadele sellist pööret,» sõnas Kallas umbusalduse algatamise kohta.

Uuesti koguneb volikogu neljapäeval.Küsimusele, mis saab siis, kui keegi jälle hääletusel eksib, vastas Kallas, et sel juhul võtab ta vastutuse enda peale ja astub esimehe kohalt tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles