Vooluta on veel 12 300 majapidamist

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrikud riket parandamas.
Elektrikud riket parandamas. Foto: Andres Haabu / Postimees

Elektrilevi oli täna hommikul kella 10 seisuga voolu taastanud 108 324 tormi tõttu elektrita jäänud majapidamisele, hinnanguliselt on vooluta veel ligikaudu 12 300 klienti.

Kõik teadaolevad rikked on tänaseks kõrvaldatud Saare-, Hiiu-, Põlva- ja Ida- Virumaal, samuti Tallinna ja Tartu linnades. Suurtel liinidel ehk keskpingevõrgus on elektrivarustus taastatud ka Pärnu-, Valga- ja Võrumaal.

Kõige rohkem on praegu vooluta majapidamisi Harjumaal, kus elektrita peab läbi ajama 4700 klienti. Järvamaal pole voolu 3400 ja Raplamaal 2280 majapidamises, teatas Elektrilevi pressiesindaja.

«Kui mujal maakondades peaksime riketega ühele poole saama uue nädala esimestel päevadel, siis Järva- ja Raplamaal võib viimaste liinilõikude ehitamine aega võtta kolmapäevani ja Harjumaal ka neljapäevani,» hindas olukorda Elektrilevi juhtimiskeskuse juhataja Taivo Tõnne.

Tema sõnul on ilm võimaldanud nädalavahetusel jõudsalt elektrivõrgutöid teha ja maakondadest, kus liinid korras, suunduvad rikkemeeskonnad teistesse piirkondadesse appi.

Elektrilevi tuletab meelde, et katkenud elektriliine ei tohi mingil juhul puudutada ega neile läheneda, kuna juhtmete alune maapind võib olla pinge all ning anda eluohtliku elektrilöögi. Kui inimesed märkavad ohtlikke olukordi või neil on infot puu asukoha kohta liinil, palub ettevõte helistada rikketelefonil 1343. Samal numbril saab häälsõnumi abil ka kõige värskemat infot rikete likvideerimise prognoosaegade kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles