Viking Line: parvlaevaõnnetuse põhjustas inimviga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile karile jooksnud parvlaev Amorella.
Eile karile jooksnud parvlaev Amorella. Foto: SCANPIX

Viking Line'i tegevdirektori sõnul jooksis parvlaev Amorella Ålandi saarestikus karile, kuna laeva masinaruumis toimusid hooldustööd. Ebaõnnestunud laevasõidule sattunud reisijatele pakutakse kompensatsiooniks tasuta reisi.

Laevakompanii tegevdirektor Mikael Backman selgitas, et uus masinaruumisüsteem ei hakanud tööle ning seetõttu kustusid laeval ka kõik tuled. Varugeneraator ei hakanud samuti tööle ning laev jooksis karile.

Backman lisas, et kuigi elektrikatkestusi tuleb mõnikord ette, ei tohiks neid tegelikult juhtida. «Me uurime seda nüüd tõsiselt ja loodame, et laevadel sellist olukorda enam ei teki.»

Amorella viikase nüüd Raumasse parandustöödele. Backmani sõnul hakkab laev jälle Turu ja Stockholmi vahet sõitma juba enne jõule.

Parvlaeva pardal viibinud reisijatele makstakse raha tagasi või pakutakse kompensatsiooniks tasuta reisi. Mõned neist jõudsid juba varahommikul Silja Line’i parvlaevaga tagasi Turusse, ülejäänud suunduvad sinna täna pärastlõunal ühe teise Viking Line’i laeva pardal.

Stockholmi minna soovinud reisijad jõudsid sinna täna Viking Rosellaga.

Homme hakkavad võimud õnnetust uurima ning proovivad selle põhjust selgitada. Peamiseks küsimuseks on see, miks ei hakanud laeval pärast elektrikatkestust tööle varutoide.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles