Kohus mõistis neiult vabaduse võtnud nooruki kriminaalkorras süüdi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Pärnu maakohus mõistis lõppeval nädalal kriminaalkorras süüdi nooruki, kes süüdistuse järgi võttis tuttavalt neiult vabaduse, samuti lõi teda.

Kohus leidis, et 1998. aastal sündinud noormehe süü seadusliku aluseta vabaduse võtmises ning kehalises väärkohtlemises on tõendatud ning selle eest oleks paslik määrata üheaastane vangistus.

Samas vabastas kohus nooruki karistuse kandmisest, allutades ta 12 kuuks käitumiskontrollile. Muuhulgas ei tohi noormees tarvitada alkoholi ja uimasteid, peab jätkama koolis õppimist ning ei tohi kella 23-st kuni 6-ni viibida väljaspool kodu ilma vanemateta.

Süüdistuse järgi kutsus nooruk tänavu juunis enda juurde alaealise neiu, kellega tal tekkis vestluse käigus tüli. Poiss sidus tüdruku koormarihmadega kätest ja jalgadest tooli külge ja lukustas ukse. Ta haaras neiul kõrist, tõukas ta selili põrandale ning lõi ühe korra lahtise käega. Lisaks pihustas ta tuppa, kus neiu oli, putukamürki, mida tüdruk oli sunnitud sisse hingama. Lõpuks õnnestus neiul end tooli küljest vabastada ja akna kaudu majast põgeneda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles