Prantsuse president jätab Sotšisse sõitmata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa president Francois Hollande (vasakul)ja Venemaa riigipea Vladimir Putin.
Prantsusmaa president Francois Hollande (vasakul)ja Venemaa riigipea Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Prantsuse president François Hollande ega ükski teine Prantsuse ametiisik ei kavatse eelseisvatele Sotši taliolümpiamängudele sõita, ütles Prantsuse välisminister Laurent Fabius pühapäeval, vahendas Raadio Vabadus.

«Prantsuse tippametnikud ei plaani seal olla,» rääkis Fabius lähemalt selgitamata raadiojaamale Europe 1.

Olümpia korraldusõiguse andmine Venemaale on pälvinud rahvusvahelist kriitikat seale inimõigusolukorra pärast.

Mitmed sportlased on avaldanud 7.- 23. veebruarini Musta mere äärses Sotšis peetavate mängude eel protesti Vene uue nõndanimetatud homopropaganda seaduse vastu, mis võimaldab kriitikute sõnul inimesi soolise sättumuse põhjal diskrimineerida.

Saksa president Joachim Gauck teatas eelmisel nädalal, et on otsustanud protestiks inimõigusrikkumiste ja opositsiooni tagakiusamise vastu Venemaal Sotši taliolümpiamänge boikoteerida.

Saksa president on korduvalt kritiseerinud inimõiguste ja ajakirjandusvabaduse olukorda Venemaal ega ole 2012. aasta märtsis alanud ametiaja jooksul seda riiki kordagi ametlikult külastanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles