Lõuna-Korea president hoiatas Põhja-Korea eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea sõdurid.
Põhja-Korea sõdurid. Foto: SCANPIX

Lõuna-Korea president Park Geun-gye hoiatas täna Põhja-Korea võimalike provokatsioonide eest pärast sealse riigijuhi Kim Jong-uni onu hukkamist.
 


«Võttes arvesse Põhja-Korea viimaseid arenguid, on ebaselge, mis suunas poliitiline olukord areneb,» ütles Park.

«Me ei saa välistada ootamatusi, nagu näiteks hoolimatud provokatsioonid,» rääkis president, kelle sõnul on olukord Korea poolsaarel tõsine ja ennustamatu.

Põhja-Korea võimud hukkasid riigi juhi Kim Jong-uni tädimehe Jang Song-thaeki (67) neljapäeval kõigi aegade reeturina pärast eritribunalis reeturina süüdimõistmist.

Põhja-Korea valitseva dünastia pikaajaliseks niiditõmbajaks peetud Jang aitas kogenematul Kimil juhipositsiooni kindlustada, kui too 2011. aastal oma isa Kim Jong-ili surma järel võimule tuli.

Poliitikavaatlejate hinnangul on Jangi tagandamine ja hukkamine kõige tähelepanuväärsem poliitiline muutuse Põhja-Korea juhtkonnas pärast oletatavasti 30-aastase Kim Jong-uni võimuletulekut.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles