India kohus otsustab Eesti laevakaitsjate vabastamise kolmapäeval

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laev Seaman Guard Ohio, mille pardal eestlased viibisid.
Laev Seaman Guard Ohio, mille pardal eestlased viibisid. Foto: AdvanForti koduleht

India kohus otsustab laeval Seaman Guard Ohio kinni peetud laevakaitsjate ja meeskonnaliikmete kautsjoni vastu vabastamise kolmapäeval.

Laeva omanikfirma poolt palgatud advokaat esitas Tamil Nadu Ülemkohtu Madurai Kolleegiumile taotluse kinnipeetavate kautsjoni vastu vabastamiseks 28. novembril, teatas välisministeerium Postimehele.

Otsust pole siiani langetatud, kuid täna andis kohtunik teada, et teeb otsuse kautsjoni kohta kolmapäeval, 18. detsembril.

Eesti New Delhi saatkonna konsul Margus Särglepp läheb täna Chennaisse kohale, et homme kinnipeetud Eesti kodanikega kohtuda.

Välisministeerium ja Eesti saatkond Indias suhtlevad järjepidevalt laeva omanikfirma AdvanForti esindajate, India ametivõimude esindajate ja kinnipeetud Eesti kodanikega.

Samuti jätkab Eesti saatkond New Delhis olukorra lahendamisele võimaluste leidmiseks suhtlust kohalike ametivõimudega. Ka on Eesti saatkond olnud olukorra lahendamise eesmärgil kontaktis Ühendkuningriigi ja Ukraina kolleegidega, kelle kodanikud on samuti juhtumiga seoses kinni peetud.

Samuti hoiab välisministeerium pidevalt sidet meremeeste lähedastega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles