Abhaasia separatistid jätkavad pealetungi

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abhaasiasse saadetud Vene sõdurid liikumas Hurtša küla juures Gruusia positsioonide poole.
Abhaasiasse saadetud Vene sõdurid liikumas Hurtša küla juures Gruusia positsioonide poole. Foto: AP / Scanpix

Gruusiast lahku lüüa sooviva Abhaasia separatistlike vägede peastaabi juhi kinnitusel on nende sõdurid piiranud Kodori orus ümber grusiinide üksuse ning teinud neile ettepaneku alla anda.

 

Tšlahta küla lähedal tehtud dessandi tulemusena võtsid abhaasid selle ümbruse enda väitel oma kontrolli alla. Ažara pool sisse piiratud grusiinide mittealistumise korral lubatakse teha veel üks dessant, vahendas Interfax.

Abhaasia separatistide kaitseministeeriumi allika hinnangul võetakse juba õhtuks oma kontrolli alla terve Kodori kuru ülemine osa, kus seni hoidsid korda Gruusia väed.

Sama veendumust kinnitas hiljem ka tunnustamata vabariigi president Sergei Bagapš, kelle sõnul viiakse sõjalist operatsiooni plaanipäraselt ellu.

Abhaasiasse nädalavahetusel saadetud tugevdatud Vene üksused tungisid eile ka Gruusia lääneossa ning väejuhatuse kinnitusel hõivati seal Senaki ja Zugdidi linnad. Selle põhjuseks toodi väidetav soov vältida rünnakuid Lõuna-Osseetiale.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles