Sotsiaaldemokraatide volikogu toetas Rahvaliiduga ühinemist

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaliit ja SDE
Rahvaliit ja SDE Foto: : kollaaž Katri Karing

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna volikogu andis täna Pärnus oma kindla toetuse sotsiaaldemokraatide ja Rahvaliidu ühinemislepingule.

Ühinemisleping võeti vastu ühehäälselt. Kohal oli 42 volikogu liiget.

«Mul on hea meel, et meie volikogu andis ühinemisele rohelise tule ühehäälselt. Sellest otsusest võidavad nii sotsiaaldemokraadid kui rahvaliitlased. Aga kõige rohkem on võita Eesti inimestel. Me tahame anda neile võimaluse valida tugeva jõu poolt, kes seisab demokraatia ning Eesti tasakaalustatud sotsiaalse ja regionaalse arengu eest,» märkis Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Jüri Pihl.

Kahe erakonna ühinemine saab teoks siis, kui seda toetavad nii Rahvaliidu kongress kui Sotsiaaldemokraatliku Erakonna üldkogu.

Sotsiaaldemokraadid võtsid Pärnus vastu ka poliitilise manifesti «Tulevik algab täna», kus kutsuvad kõiki inimesi, erakondi ja ühendusi koostööle, et anda Eestile uus hoog ja panna poliitikud tegelema väljamõeldud probleemide asemel ühiskonna tegelike muredega.

«Eesti poliitika vajab jõudu, mis suudab kanda vastutust sotsiaalselt ja regionaalselt tasakaalustatud arengu pärast,» seisab volikogu poolt kinnitatud manifestis. «Me ei saa panna tänaseid muresid – lastega perede vaesust, maavaldade ääremaastumist – nurka seisma ja jõukamaid aegu ootama. Homme võib olla hilja.»

Sotsiaaldemokraatide kinnitusel on aeg tunnistada, et see, kui üks Eesti koolilaps läheb õhtul tühja kõhuga magama, on eesti rahva edasikestmisele ohtlikum kui punamonument parginurgas. «Pimedad aknaruudud Eesti külades ennustavad meie riigile mustemat tulevikku kui tõrkuvad LED-lambid Vabadussamba sisemuses,» osutab erakond.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juhatuse liikme Sven Mikseri sõnul ühendab SDE-d ja Rahvaliitu arusaam, et suurimaks ohuks Eesti tulevikule on sotsiaalse ja regionaalse ebaühtluse ignoreerimine ja lahenduste lükkamine kaugesse tulevikku.

«Lähenemine, et hakkame vaesusega tegelema siis, kui riik on piisavalt rikkaks saanud, ei ole vastutustundlik,» ütles Mikser, väljendades ühtlasi lootust, et sotsiaalselt ja regionaalselt vastutustundlikud poliitilised jõud omandavad järgmises parlamendis piisavalt tugeva positsiooni, et olla võimelised riiigi arengut suunama.

Oma manifestis lubavad sotsiaaldemokraadid võtta tõsiselt Eesti demokraatia kaitsmist ja seista vaba mõttevahetuse eest ühiskonnas. «Tänane võim on kuulutanud väljaspool vaidlusi seisvaks mitte üksnes eesmärgid, vaid ka nendeni jõudmise viisi. Kes pakub alternatiive, ei ole vestluspartner, vaid vaenlane. Nii mandub Eesti mõte. Me ei saa sellega leppida.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles