Hollandi prostituudid nõuavad jalgpallurite pensionisoodustusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi prostituut.
Hollandi prostituut. Foto: SCANPIX

Hollandi prostituudid nõuavad samasuguseid pensionisoodustusi nagu saavad elukutselised jalgpallurid, põhjendades seda asjaoluga, et ka nemad teevad noorusaastail rasket füüsilist tööd, teatas täna prostituute esindav advokaat.


«Jagpallurid ja prostituudid teevad mõlemad rasket füüsilist tööd, mida nad ei saa teha kogu elu,» tõi põhjenduseks advokaat Wil Post. Posti palkas firma nimega Freya, mis soovib Utrechi linnas prostitutsiooniäri üle võtta, edastas uudisteagentuur AFP.

«Mehed eelistavad noori naisi: igal juhul saabub aeg, mil prostituut ei saa enam tööd,» rääkis advokaat.

Post nõuab Hollandi maksuametilt Freya töötajatele samasuguseid soodustusi nagu jalgpalluritel, kes võivad kanda kuus kuni 5000 eurot maksuvabasse pensionifondi.

Hollandi maksuamet keeldus nõudmist kommenteerimast.

Prostituudi juhitav firma Freya on teinud avalduse Utrechis mitmete seksuaalteenuse pakkumise paikade avamiseks. Aasta alguses jäi firma oma senisest litsentsist ilma, sest seda seostati inimkaubandusega.

Prostitutsioon ja sutenöörlus on Hollandis alates 2000. aastast legaalsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles