Kaaslased toimetasid narkoäri juhile nutitelefoni vanglasse ammuga

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaaslased toimetasid ulatusliku narkoäri organiseerimises kahtlustatavale eestlasele Helsingi Sörnäiste vanglasse äri juhtimiseks nutitelefoni ammuga lastud tamiili abil.

Soome keskkriminaalpolitsei Tampere üksuse narkorühma uurimisjuht Jari Räty ütles täna Tallinnas toimunud pressikonverentsil, et algselt oli kurjategijatel plaan viia nutitelefon ja muud sidevahendid vangla territooriumile kaugjuhitava minihelikopteri abil, kuid tehnilistel põhjustel nad loobusid sellest plaanist.

Selle asemel kasutasid kurjategijad ambu, millega nad lasid noole tamiiliga narkoäri juhi kambri kohal asuvale katusele. Eestlane tõmbas noole koos tamiiliga enda kambrisse ja kaaslased kinnitasid tamiili teise otsa vastasmaja katusele. Tekitatud õhusilla kaudu toimetasid kaaslased karistust kandvale mehele nutitelefoni ja teised narkoäri juhtimiseks vajalikud vahendid.

Politsei informeeris juhtunust vangla juhtkonda ning korraldatud läbiotsimise käigus said vanglatöötajad kätte sidevahendid ja muud tõendid selle kohta, et ulatuslikku narkoäri juhiti vanglast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles