ÜRO: Gruusia konflikti põgenike arv ületas 100 000 piiri

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
UNHCRi töötajad Gruusias.
UNHCRi töötajad Gruusias. Foto: unhcr.org

ÜRO põgenikeorganisatsioon (UNHCR -The United Nations High Commissioner for Refugees) teatas täna, et Gruusia konflikti põgenike arv ületas saja tuhande piiri.


UNHCRi andmetel on 30 000 lõunaosseetlast oma kodudest põgenenud Venemaale kuuluva Põhja-Osseetia territooriumile. Üle 10 000 osseedi on leidnud varjupaiga Lõuna-Osseetia rahulikemast piirkondadest ja hinnanguliselt 60 000 inimest on pagenud strateegilisest olulisest Gori linnast, mis evakueeriti Vene vägede lähenedes, vahendas AFP.

ÜRO humanitaarküsimusi koordineeriv allasutus soovib konfliktipiirkonnas avada rohkem humanitaarkoridore, et tagada tsiviilisikute ohutus.

ÜRO pagulaste ülemvolinik António Guterres kiitis eile heaks kahe miljoni USA dollari (20 miljoni Eesti krooni) eraldamise fondi kriisireservist. Samuti on UNHCR varustanud Gruusiat õhusilla kaudu pidevalt humanitaarabisaadetistega.

Praegu viibib Gruusias üle 50 UNHCRi töötaja, kes annavad oma panuse põgenike abistamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles