Ansip: nõukogude armee ruineeris isiksust

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip külastas kaitseväe suurõppust Kevadtorm 2010.
Peaminister Andrus Ansip külastas kaitseväe suurõppust Kevadtorm 2010. Foto: Kaitseväe peastaap

Peaminister Andrus Ansip rõhutas kaitseväe suurõppust Kevadtorm külastades, et nõukogude armee, kus tema aega teenimas käis, ei pannud rõhku mitte väljaõppele, vaid ruineeris inimest.

Peaministri sõnul ei anna tänapäeva Eesti kaitseväge omnaaegse nõukogude armeega lihtsalt võrreldagi, vahendas Reporter.ee.

«Nõukogude armee eesmärk oli hävitada isiksust inimeses, muuta kõik halliks massiks,» rääkis Ansip. «Kaitseväeliste vajalike oskuste arendamine polnud esiplaanil, isiksuse ruineerimine oli esiplaanil.»

«Tänapäeva NATO riikide kaitseväelased peavad olema hea isikliku ettevalmistamisega, kõrge professionaalsusega ja loovad inimesed,» rõhutas peaminister.

Peaminister Andrus Ansip rõhutas, et kui majandus uuesti tõusuteele pöörab, peavad kaitsekulutused kasvama 2 protsendile sisemajanduse kogutoodangust, nagu oleme oma NATO partnereile lubanud.

«Praegu on Eesti kaitsekulutused SKTst 1,86 protsenti - see on üks NATO kõrgeimad, kuid lubadused tuleb täita ja see peab 2 protsendini tõusma. Ma ei saa lubada, et see juhtub järgmiseks aastaks, aga tahaks loota seda ülejärgmiseks aastaks küll,» rääkis Ansip.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles