Süüria kulutab 45 protsenti eelarvest sõjakannatuste leevendamiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria president Bashar al-Assad.
Süüria president Bashar al-Assad. Foto: SCANPIX

Süüria kavatseb kulutada ligi 45 protsenti oma järgmise aasta eelarvest abirahadele kannatuste leevendamiseks, mille on põhjustanud ligi kolm aastat kestnud relvakonflikt, edastas riiklik uudisteagentuur SANA kolmapäeval.

Ligi 126 000 inimelu nõudnud konflikt on mõjunud Süüria majandusele laastavalt.

President Bashar al-Assad kiitis kolmapäeval 1,390 triljoni süüria naelani (6,7 miljardi euroni) ulatuva eelarve heaks. Sellest üle 44 protsendi kulutatakse abirahadele.

Tänavu kulus 37 protsenti abirahadest nafta- ja elektritootmisele, leivale, riisile ja suhkrule.

2014. aasta eelarvest kavatsevad võimud kulutada 380 miljardit naela ehk 27,3 protsenti eelarvest riigi omanduses tööstusharudele.

Välisminister Ismail Ismail ütles, et investeeringud demonstreerivad «valitsuse tahet soodustada tootmist ja toetada keskmise suurusega ja väikseid projekte».

Relvakonflikti tõttu on valitsuse kaks peamist tuluallikat - nafta ja turism - suuresti ära langenud. Hetkel saab Damaskus suurema osa tuludest valitsuse kontrolli all olevatel aladel korjatavatest maksudest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles