Mikser: ei saa välistada Reformi- ja Keskerakonna koalitsiooni juba enne valimisi

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar ja Andrus Ansip.
Edgar Savisaar ja Andrus Ansip. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Sven Mikser ütles, et ei välista pärast 2015. aasta parlamendivalimisi koalitsiooni mitte ühegi parteiga, samuti on tema sõnul võimalik, et Reformierakond teeb valitsuse Keskerakonnaga juba enne valimisi.

«Praegu, 2013. aasta detsembris ei välista ma koalitsiooni 2015. aastal kellegagi,» ütles Mikser ETV saates «Foorum».

Sotsiaalminister Taavi Rõivas Reformierakonnast hoiatas Eestit vasakpöörde eest ning Edgar Savisaare juhitud Keskerakonna ja sotside võimuliidu eest pärast 2015. aasta valimisi, mille peale Mikser meenutas, et sotsid pole taasiseseisvunud Eestis Keskerakonnaga Toompeal koalitsioonis  olnud, küll on aga Reformierakond sel sajandil kaks korda Keskerakonnaga valitsuse teinud.

Tsentrist Kadri Simsoni sõnul ootab meid ees poliitika-aasta, kus valitsus enne valimisi vaid kummi venitab ja ühtki olulist otsust langetada ei soovi.

Huvitavaks tõotab uuel aastal kujuneda see, kelle valitsus saadab Siim Kallase asemel uueks eurovolinikuks ning samuti see, kelle Reformierakond pakub Andrus Ansipi asemel välja uueks parteijuhiks ja peaministrikandidaadiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles