Raplamaal hävis tules järjekordne heinaküün

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaspar Pokk/Kanal 2

Eile õhtul süttis Raplamaal taas heinaküün, mis põles maani maha. Omanik kipub kahtlustama süütamist.

Eile kell 21.19 teatati Häirekeskusele tulekahjust Rapla maakonnas Kaiu vallas Vana-Kaiu külas. Päästjate saabudes põles heinaküün mõõtmetega 15x30 meetrit lahtise leegiga, hoone koos 200 tonni heintega hävis täielikult.

Tulekahju likvideeriti täna varahommikul kella 01.56 ajal.

Lääne prefektuuri teatel pole praegustel andmetel põhjust seostada eilset põlengut Raplamaal süütamistega Paides ja selle ümbruses. Eilne põlengukoht jäi Paidest veidi rohkem kui 40 kilomeetri kaugusele. Paide piirkonna süütamised on toimunud erinevalt eilsest öisel ajal.

Heinaküüni omanik, Leedi talu peremees Taivo Roomann ütles, et tuleroaks langes tema seitsmekümne lihaveise kogu talvesööt, vahendab ERRi uudisteportaal teleuudiseid.

Miks heinaküün põlema läks, omanik öelda ei oska, selle peab välja selgitama uurimine. Elektrit hoones ei olnud, teised hooned on kõik üsna kaugel.

«Kahtlane tunne jääb, et ikkagi mingi mööduv masin või isik on siin tuld algatanud,» märkis Veljo Holm.

Järvamaa politseinikud menetlevad praegu viit kriminaalasja, mis on seotud viimase aasta jooksul maakonnas toimunud süütamistega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles