Eesti avab Brasiilias saatkonna

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiilia lipp
Brasiilia lipp Foto: SCANPIX

Valitsus otsustas tänasel istungil asutada Brasiilia pealinnas Brasílias Eesti saatkonna, mis alustab tegevust ilmselt järgmisel aastal.

Tänavu kevadest töötab Brasílias Portugali saatkonnas Eesti esindajana diplomaat Urmas Eigla, kelle tööülesandeks on valmistada ette esinduse avamist ning tegeleda ka Eesti ja Brasiilia poliitiliste suhte ja majandussidemetega. Eestil on Brasiilias kolm aukonsulit – Jüri Saukas São Paulos, Oskar Metsavaht Rio de Janeiros ja Flemming Rickfors Santoses, teatas välisministeeriumi pressiesindaja.

Brasiilias elab üle poolesaja Eesti kodaniku. Samuti on Brasiilia eestlastele huvipakkuv reisisihtkoht, mille populaarsus üha kasvab. Välisminister Urmas Paeti sõnul on saatkonna avamine oluline ka konsulaarteenuste osutamiseks.

Paet märkis, et esindatus Brasiilias aitab Eestil tõhusamalt tegutseda nii selles riigis kui ka terves regioonis, kuna tegemist on esimese Eesti saatkonnaga Ladina-Ameerikas.

Brasiilia on üks kiireima arenguga majandusriike, olles pindalalt ja rahvaarvult maailmas suuruselt viiendal kohal. Brasiilia avas saatkonna Tallinnas 2011. aasta suvel.

Eestile on Brasiilia 34. kaubanduspartner ning seal on tegutsemas mitmed Eesti ettevõtted.

Brasiilia olulisus maailmapoliitikas on viimase kümne aasta jooksul kiiresti kasvanud – tegemist on Euroopa Liidu strateegiliseks partneriks nimetatud riigiga ja mõjukaima riigiga Ladina-Ameerikas, mille kaal rahvusvahelistes organisatsioonides, sealhulgas ÜRO-s, on selgelt tõusuteel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles