Putin: Ukraina ei ole Gruusia

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin žestikuleerimas tänasel pressikonverentsil.
Vladimir Putin žestikuleerimas tänasel pressikonverentsil. Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin kinnitas pressikonverentsil, et sõjaline sekkumine Ukrainas sealsete venelaste kaitseks ei ole vajalik, sest olukord pole mitte kuidagi võrreldav etnilise konfliktiga Gruusias.


Pressikonverentsil küsiti Putinilt, kas Venemaa oleks mingitel tingimustel valmis kaasmaalaste kaitseks Ukraina territooriumil sõjalist jõudu kasutama. Näiteks tõi küsimuse esitanud ajakirjanik Gruusia sõja, kus Venemaa sarnastel alustel sekkus.

Putin vastas, et Gruusia ja Ukraina pole võrreldavad ning rääkis, et Lõuna-Osseetias ja Abhaasias oli tegemist pikka aega kestnud etnilise konfliktiga. Ka meenutas ta, et sealsetele venelastele väljastati aktiivselt Venemaa passe juba enne sõjalise konflikti puhkemist.


Samas rõhutas Putin, et Krimmis asuv Venemaa Musta mere laevastik on rahvusvahelise ja regionaalse julgeoleku seisukohalt äärmiselt oluline ning nende sinna jäämine on kasulik nii Ukrainale kui Venemaale.

Putin rääkis pressikonverentsil ka, et Ukraina ja Venemaa vahel sõlmitud kokkuleppeteni jõuti tänu Venemaa vennalikule soovile oma naabrit aidata. Lisaks väljendas ta usku, et ukrainlaste üldine suhtumine Venemaasse on siiski positiivne.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles