Afganistanis kukkus alla reisilennuk

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pamir Airwaysi reisilennuk AN-24
Pamir Airwaysi reisilennuk AN-24 Foto: SCANPIX

Afganistani pealinnast Kabulist sadakond kilomeetrit põhja pool Salang Passi lähistel jäi kadunuks reisilennuk AN-24, selle rususid pole mägiselt alalt veel leitud.


Siseministeeriumi pressiesindaja Zemarai Bashary rääkis AFP-le, et lennuki pardal oli 43 inimest. «Me saame kinnitada seda, et lennuk kukkus alla Salangi mägedes 38 reisija ja viie meeskonnaliikmega,» rääkis ta.

AFP sai Pamir Airwaysilt oma valdusesse reisijate nimekirja. 38 afgaani hulgas on kuus välismaalast, neist üks on naine. Üldse oli reisijate hulgas vaid 3 naist.

Tegemist oli Pamir Airwaysi siselennuga Kunduzist Kabuli.

AP andmetel oli lennukis 44 inimest (38 reisijat ja kuus meeskonnaliiget), nende hulgas kuus välismaalast. Inimeste saatuse kohta mingit teavet pole.

Päästetöötajad on teel õnnetuspaika, mis on 3800 meetri kõrgusel asuvas Salangi mäekuru (Salang Pass) juures.

Lennujaama politseiülema Mohammad Asif Jabar Khili sõnul kukkus lennuk alla 100 kilomeetri kaugusel Kabulist.

Siseministeeriumi pressiesindaja Zemeri Bashary sõnul palus valitsus abi NATO väekontingendilt. USA ja NATO vägede pressiesindaja kolonel Wayne Shanks kinnitas, et rahvusvahelised jõud saatsid appi ühe lennuki.

Kunduzi politseiülem Abdul Razaq Yabyaqoubi rääkis, et lennuk oli tõusnud õhku kell 8.30.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles