Teenistusrelvaga jooksu pannud ajateenija sai tingimisi vangistuse

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

Harju maakohus mõistis novembri keskel väliharjutuselt lahkunud Kalevi pataljoni ajateenija Jaan Pikhofi täna süüdi teenistuskohast koos teenistusrelvaga omavolilises lahkumises ja karistas teda tingimisi vangistusega.

ERRi uudisteportaali teatel karistas kohus Pikhofi (23) kokkuleppemenetluses tingimisi üheaastase vangistusega, mida ei pöörata täitmisele, kui ta ei pane kolmeaastase katseaja jooksul toime uut tahtlikku kuritegu. Samuti mõistis kohus mehelt välja sundraha ja menetluskulud.

Süüdistuse kohaselt lahkus Pikhof 13. novembril kella 12 paiku Harjumaal Kuusalu vallas kaitseväe keskpolügoonilt Kolgu raketibaasis asunud välilaagrist koos oma teenistusrelvaga Galil AR. Teenistusrelva jättis mees raketibaasist seitsme kilomeetri kaugusele hõredasse metsa kivihunnikule ning läks seejärel oma Lääne-Virumaal Rakvere vallas asuvasse koju, kus ta 14. novembril kinni peeti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles