Türgi esitas kahe ministri poegadele korruptsioonisüüdistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Opositsioonilise erakonna CHP seadusandja lehvitas eile parlamendis plakatit, mille ülemises reas võis näha valitsusvastastes meeleavaldustes hukkunute pilte ning alumises majandusminister Zafer Caglayani, siseminister Muammer Guleri ja keskkonnaminister Erdogan Bayraktari poegade portreesid.
Opositsioonilise erakonna CHP seadusandja lehvitas eile parlamendis plakatit, mille ülemises reas võis näha valitsusvastastes meeleavaldustes hukkunute pilte ning alumises majandusminister Zafer Caglayani, siseminister Muammer Guleri ja keskkonnaminister Erdogan Bayraktari poegade portreesid. Foto: SCANPIX

Türgi sise- ja majandusministri poegadele esitati täna varahommikul süüdistus seoses peaminister Recep Tayyip Erdoğani liitlaste vastu suunatud korruptsioonijuurdlusega, teatasid Türgi telekanalid.
 


Ulatusliku juurdluse käigus on teisipäevast alates vahistanud kümneid kohati kõrgetel ametikohtadel inimesi, teiste seas siseminister Muammer Güleri, majandusminister Zafer Çağlayani ja keskkonnaminister Erdoğan Bayraktari poeg, ehitusettevõtja Ali Ağaoğlu ja riikliku Halkbanki juht Süleyman Aslan.

Politsei leidis Aslani kodus kingakarpidesse peidetuna 4,5 miljonit dollarit sularaha, edastas uudisteagentuur Dogan.

Keskkonnaministri poeg vabastati reedel pärast tundidepikkust küsitlemist.

Haarangud on paljastanud sügavad lõhed 2002. aastast alates valitsust juhtiva Erdoğani leeris. Valitsuse poolehoidjad kahtlustavad juurdluse algatamises mõõdukat islamivaimulikku Fethullah Güleni, kel on väidetavalt suurt mõjuvõimu politseis ja kohtusüsteemis. Güleni advokaat eitas kolmapäeval õhtul vaimuliku seotust juurdluse või selle teostajatega.

Peaminister on skandaali puhkemisest alates omakorda ametist vabastanud kümneid politseiametnikke ning teiste seas ka Istanbuli politseiülema Hüseyin Çapkıni, keda ta süüdistab võimu kuritarvitamises.

Poliitiline kriis on avaldanud sügavat mõju Türgi aktsiaturule ning Türgi liiri väärtus on kukkunud rekordmadalale tasemele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles