Muhu saare lähedal sõitis kalalaev madalikule

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalalaev Ermistu Kuivastu sadamas.
Kalalaev Ermistu Kuivastu sadamas. Foto: Neeme Korv

Täna varajastel hommikutundidel sõitis Muhu saare juures madalikule kalalaev, mille ühel meeskonnaliikmetel tuvastati joove. Praeguseks on alus lahti tõmmatud ja sadamasse toimetamisel.

Politsei pressiesindaja Hedy Tammeleht ütles Postimehele, et õnnetus laevaga Ermistu juhtus kella 1.15 ajal Muhu rannikul.

Kuressaare merevalvekeskus oli eelnevalt tuvastanud, et laeva kurss oli suunaga madalikule.

Merevalvekeskus proovis korduvalt laevaga ühendust saada, kuid edutult, mispeale saadeti kohale piirivalvelaev 112 ja Kuressaare kordoni rannikupatrull. Öösel kella kahe ajal saadi kalalaevaga ka kontakt ja selle kapten kinnitas, et aluse pardal on kolm inimest, kelle elu pole ohus. Ühel neist mõõdeti joove, kuid kas tema juhtis õnnetuse hetkel laeva, on veel väljaselgitamisel.

Tammeleht kinnitas, et laev ei leki ja on võrdlemisi stabiilne.

Täna pärastlõunal kella 16 paiku tõmbas puksiir aluse madalikult lahti ning see toimetati Kuivastu sadamasse. Kalalaev oli olnud teel Dirhami sadamast Pärnusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles