Politsei palub kadunud vanurist kohe teada anda

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennusalga helikopter
Lennusalga helikopter Foto: Postimees/Scanpix

Lõuna prefektuuri haldusalas on viimase nädala jooksul olnud kolm juhtumit, kus vanurid on kodust lahkunud teadmata suunas.

Taoliste juhtumite puhul on tulemuslike otsingute korraldamiseks politsei teatel väga oluline, et kodust lahkunud või kadunud eakast teatataks politseile võimalikult kiiresti. Kui inimese kadumisest teatatakse alles vastu õhtut, jääb enne pimeduse saabumist otsinguteks väga vähe aega.

Kodust lahkunud vanuri otsimisel on suureks abiks, kui omaksed või sugulased on muretsenud talle mobiiltelefoni ning kui vanur elab üksinda või jääb mõneks ajaks üksi koju, võiks lähedased paluda naabritel teda aeg-ajalt vaatamas käia, soovitab politsei.

Suureks abiks otsingute korraldamisel on ka lähedastelt saadud info selle kohta, kuhu vanur tema iseloomu või tervislikku seisundit arvestades võis üldse minna.

14. mail kella 15 paiku lahkus oma elukohast Jõgeva alevikus 83-aastane naine. Politseile teatati juhtunust alles õhtul kell 21.38 ning koheselt alustati ka otsinguid.

Küsitleti naise naabruses asuvate majade elanikke ning otsiti läbi Pedja jõe kallas nii üles- kui allavoolu. Politseipatrull leidis jõest kaldaäärsest veest vanuri käimistoe ja toetuskepi.

Sündmuskohale kutsutud päästeameti töötajad jätkasid otsinguid paadiga ning otsingud katkestati kell 01.15. Järgmise päeva hommikul jätkasid otsinguid tuukrid ning kell 11.30 leiti jõest naise
surnukeha, mis saadeti kohtuarstlikku ekspertiisi surma põhjuse kindlaks tegemiseks.

16. mai hommikupoolikul teatati politseile, et juba eelmisel päeval kella 18 paiku lahkus oma elukohast Põlvamaal Veriora vallas Viira külas elav 85-aastane naine teadmata suunas. Tema otsinguteks ettevalmistuste ajal teatati, et naine jõudis kell 14.30 koju, naine oli olnud oma tuttavate pool.

11. mail kella 15 ajal lahkus oma elukohast Võrumaal Meremäe vallas Ostrova külas 77-aastane mees. Tema kadumisest teatati politseile alles õhtul kell 20.30 ning kohe alustasid tema otsinguid politseinikud ja piirivalvurid, kaitseliitlased, kadunu tuttavad ja teenistuskoer.

Järgmisel päeval kaasati otsingutesse ka helikopter ja lennusalk , kes leidsid mehe elusana metsast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles