Raplas hukkus kõrvalhoone põlengus mees

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile hilisõhtul hukkus Rapla linnas kõrvalhoone tulekahjus vanem mees, põleng sai alguse küttekoldest ning hoones puudus kohustuslik suitsuandur, mis oleks magava mehe üles äratanud.

Pühapäeva hilisõhtul kell 23.09 said päästjad väljakutse Rapla linna Koidu tänavale. Päästjate saabudes põles 8x7 meetri suurune palkidest kõrvalhoone, millest päästjad tõid välja mehe ja andsid ta üle kiirabile.

Mehe elustamiskatsed tulemusi ei andnud. Esialgse info põhjal oli mees selles majas külas ning jäi peale alkoholitarvitamist kõrvalhoonesse magama.

Lääne päästekeskuse menetleja Andrei Gustavsoni sõnul sai tulekahju alguse hoones asunud küttekoldest, mille kütmise tulemusena süttis vahelagi ning kamina lähedal asuv sein. Menetleja ütles, et hukkunud mehe magamisasemeni tuleleegid ja kuumakahjustused ei ulatunud. Tulekahjus põles paar ruutmeetrit laepinda ning samapalju seina.

Menetleja pani inimestele südamele, et ka kohe saabuval pühadeajal ei tohi puid küttekolletes järelvalveta põlema jätta ning küünlad tuleb kodust ka korraks lahkudest kustutada.

Elu päästev suitsuandur on igas majapidamises seadusega kohustuslik ja on ainus asi, mis annab magajatele öisest tulekahjust märku. «Õnnetused saavad sageli alguse väikesest hooletusest, seega tehkem kõik selleks, et kaitsta oma lähedasi ning oma kodu. Kontrollige üle nii küttekolded kui suitsuanduri töökorras olek ning aidake seda teha ka oma eakatel sugulastel, kui neile pühade ajal külla lähete,» soovitas Gustavson.

Sel aastal on Eestis tulekahjudes hukkunud 43 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles